Angola

Angola


 • Flaget består af de tre farver rød, sort og gul, hvor sidstnævnte skaber en association til det sovjetiske hammer og segl: et halvt tandhjul og en machet. Den røde og sorte farve er horisontalt ligeligt fordelt med den røde farve øverst. Symbolerne er her anbragt på en baggrund, der - som symbolerne på flaget - helt bevidst skal minde om det sovjetiske flag. Flaget for Folkebevægelsen til Angolas Befrielse (MPLA) ligner det nuværende nationalflag, men havde kun en større gul stjerne.
 • Proportioner: 2:3                     Indført: 11. november 1975   Anvendelse: National- og statsflag
 • Vigtige datoer:
  1. 1570’erne: Landeområderne, inden nutidens Angola eksisterede, gøres til portugisisk koloni
  2. 1974: Nellikerevolutionen i Portugal mod landets diktator, kolonistyret falder
  3. 1975: Angola befriet af Folkebevægelsen til Angolas Befrielse
 • Symbolik: Angolas frigørelseskamp og ønsket om en uafhængig afrikansk nation er symboliseret i den røde og sorte farve. Endvidere er landets industri og landbrug afbildet i tandhjulet og macheten. Den gule stjerne i midten af flaget har fem takker; symboler på enhed, frihed, retfærdighed, demokrati og fremskridt.
  1. Angolas statsvåben: Symboler for landbrug og industri. Man bruger stadig symboler i russisk stil. Statens navn (på portugisisk) - Republica de Angola - fremgår af skriftbåndet. Tandhjulet er kompletteret af en krans af bomuld, kaffe og majs samt en opslået bog, som er symbol på uddannelsens betydning. I statsbåndet ses statens navn: 'Republikken Angola'.