Kiribati

Kiribati

INDSÆT BILLED HER

  • Kiribatis flag er et af de kun tre nationalflag, som er et våbenbanner - det vil sige et flag, der svarer nøjagtigt til skjoldet i statsvåbnet. Våbenmærket blev indført 1. maj 1937 for Gilbert og Ellice Islands, som Kiribati og Tuvalu dengang blev kaldt. Skjoldet blev på det tidspunkt anbragt i det britiske Blue Ensign som koloniens flag. Kort før området opnåede uafhængighed i 1979 blev der afholdt en lokal konkurrence for at vælge et nyt nationalflag. En udformning baseret på koloniens våbenmærke blev fremsendt til det engelske ordenskapitel. Ordenskapitlet besluttede imidlertid at modificere udformningen noget. Man ønskede at både fregatfuglen og solen skulle værre større, for at flagets øverste del skulle fylde mere, og tilsvarende skulle de hvide og blå bølgestriber reduceres. Den lokale befolkning insisterede dog på den oprindelige udformning, hvor flagets to halvdele er lige store.
  • Proportioner: 1:2                     Indført: 12. juli 1979                  Anvendelse: National- og statsflag
  • Vigtige datoer:
    1. 1916: Britisk koloni
    2. 1979: Uafhængighed og navneændring til Kiribati
    3. Engang var området en del af den britiske koloni Gilbert og Ellice Islands. Gilbert-øerne blev uafhængige i 1979 og antog navnet Kiribati.
  • Symbolik: Det blå og hvide bølgende vand repræsenterer Stillehavet. Fregatfuglen symboliserer beherskelsen af havet. Det røde skjold i statsvåbnet afbilder også en flyvende guldfregatfugl over den opstigende gyldne sol.